Кристијано Роналдо носи часовник од 715 илјади евра посветен на неговиот нов работодавец, “прска” од луксуз (ФОТО)

Кристијано Роналдо околу зглобот носи часовник вреден 715 илјади евра.

Португалската суперѕвезда Кристијано Роналдо ја именуваше земјата во која ќе живее како Јужна Африка наместо Саудиска Арабија на неговото претставување во Ал Наср, но неговиот добавувач на часовници се погрижи тој никогаш повеќе да не ја направи истата грешка.

Роналдо е амбасадор на брендот Jacob & Co , а за него направија специјален модел на часовник „Caviar Flying Tourbillon“. Часовникот е изгравиран со 18-каратно злато и има 388 зелени камења на него. Овие „камења“ се наводно 200 пати поретки од смарагдите, но чинат нешто помалку.

Боите на Саудиска Арабија

Часовникот е зелен, што е и бојата на знамето на Саудиска Арабија. Направен е од 216 компоненти и има 27 скапоцени камења.

Неговата оригинална верзија се продава за околу 715 илјади евра, но овој примерок е прилагоден исклучиво за Роналдо и веројатно вреди уште повеќе. Тоа најпрво беше забележано на раката на Роналдо на фотографија која беше објавена на неговите социјални мрежи.