„Куклата на Путин“ изгуби контрола во емисијата во живо: „Убиј го Германецот! Смрт за Шолц! Донеси ми вазелин и камшик…“

0

Речиси е неверојатно во што се претвори воената пропаганда на Путин и како функционира рускиот државен ТВ канал во 2023 година

Вознемирени што Германија испраќа тенкови Леопард-2 во Украина, главните руски пропагандисти и добитници на медалите на Путин, Владимир Соловјов и Маргарита Симонјан, познатата „Железната кукла на Путин“, им посакаа „смрт и чума“ на Олаф Шолц и Аналена Баербок. Германскиот министер за надворешни работи.

Маргарита Симонјан беше особено дива, а во таа прилика приреди и свој одвратен рецитал.

Нека му изгори куќата и животот на Германецот. Жена му нека стане вдовица. Убиј барем еден Германец штом можеш. Убиј го! Убиј го! Убиј го!“, пишува меѓу другото во нејзината „песна“.

Потоа наредила: „Донеси ми вазелин, донеси ми камшик!“, веројатно резервиран за германскиот народ. Таа потоа предложи „ослободување“ на Германците од нивната „фашистичка“ влада, помагајќи им на Иран и Северна Кореја како чин на одмазда за снабдувањето со оружје на Украина.

Речиси е неверојатно во што се претвори воената пропаганда на Путин и како функционира рускиот државен ТВ канал во 2023 година.