Купил брокула, а добил ‘гратис’ змија! Застрашувачко сведоштво на муштерија кој пазарувал во познат маркет: “За среќа не ја оставив ќесата на маса…“

0

Муштерија пронашол жива змија во куп брокула што ја купил во позната самопослуга

Невил Линтон (63 г.) од Бирмингем, Велика Британија, го опишал пронаоѓањето на змијата, која подоцна била идентификувана како ѕвечарка, како „застрашувачко“ искуство.

Таткото на три деца изјавил за локалните медиуми дека ја купил брокулата во продавница на Aldi во населбата Стоуербриџ. Кога го извадил зеленчукот од фрижидер за да го подготви оброкот, нашол змија свиткана во брокулата.

Беше доста страшно. Среќа што не ја оставив брокулата во кујната. Тоа би било голем ризик бидејќи овде живеат две ранливи луѓе“, рекол овој човек.

Змијата подоцна била однесена во зоолошката градина во споменатиот град.

Европската качувачка змија потекнува од југозападна Европа. Дури и ако видот не е отровен, има многу силен залак. Тие можат да достигнат метар и половина во должина.

Човекот тврди дека му била понудена отштета по инцидентот. Тој вели дека понудената сума не го компензира за ризикот за неговиот син инвалид и ранливата свекрва кои живеат со него.

Портпаролот на компанијата вели дека нивниот добавувач никогаш немал поплаки од ваква природа и дека има силни процеси за да се спречи појава на вакви проблеми.

Го истражуваме овој изолиран инцидент и му се извинивме на господинот што нашите вообичаени високи стандарди не беа исполнети“, соопштила компанијата.

Aldi е заедничко име на компанија на два германски мултинационални семејни синџири на супермаркети со попуст со повеќе од 10.000 продавници во 20 земји.