Ликвидацијата во Љубљана продолжување на крвавата војна на црногорските кланови?

Игор Манчиќ е убиен пред неговото дете, а како можен мотив се наведува неговиот конфликт со водачот на словенечкиот огранок на кавачкиот клан, од кого во 2019 година украл дрога вредна 1,5 милиони евра. Дали ликвидацијата на Игор Манчиќ (34), кој беше ликвидиран пред очите на своето дете во саботата во Љубљана, е продолжение на крвавата војна меѓу два црногорски мафијашки клан, е прашање со кое интензивно ќе се занимава словенечката полиција во наредните денови.

Но, словенечките медиуми ликвидацијата на Манчиќ без никакво двоумење ја окарактеризираа како – мафијашка. Начинот на кој бил убиен докажува дека се во право. Бидејќи убиецот, кој е опишан како маж висок 170 сантиметри, облечен во темна облека и со капа на главата и маскирано лице, според словенечките медиуми, му пришол на Манчиќ кај неговиот автомобил. Откако го застрелал, убиецот побегнал и по него се трага. А страшно е што убиството на Манчиќ, кој според Вечера бил во конфликт со словенечкиот огранок на кавачкиот клан, го видело неговото дете кое било во автомобилот за време на ликвидацијата.