„Македонци, ќе ве убиеме“ – Застрашувачки графити се појавија во центарот на Скопје – Косово, УЧК и Голема Албанија

Вулгарни и заканувачки пораки до македонскиот народ, Македонија и Србија синоќа беа испишани во центарот на Скопје, а Министерството за внатрешни работи на Северна Македонија соопшти дека е покрената истрага.

Порталот „Слободен печат“ објави фотографии од тие пораки на мостот „Око“ кај Вардар.

Графитите испишани со спреј ги пренесуваат следниве пораки: „Fu*c Srbia“ и „Fu*k Маcedonian“, „Косово“, „УЧК“, „Албанија“.

На мостот има и закана на англиски: „Македонци, ќе ве убиеме“, а на мостот е испишано и името на еден од командантите на поранешната УЧК, Адем Јашари.

Порталот ,,Мекфакс” наведува дека од синоќа има ознаки „Албанија – Косово“ и „Голема Албанија“.