МАЈКАТА НА ДЕЦАТА КОИ ЗАГИНАА ВО ПОЖАРОТ ВО НОВИ ПАЗАР ДОЗНАЛА ДЕКА Е БРЕМЕНА – Таткото се уште се бори за живот, роднините испратија итен апел!

0

Амра, мајката на четирите деца кои загинаа во пожарот во Нови Пазар, како што објавија на нивната веб-страница saveabdo, е бремена, а операцијата на таткото на Абдо е одложена бидејќи не биле пронајдени донатори на кожа.

Мајката дознала дека е бремена во болницата „Лаза Лазаревиќ“ каде што се уште престојува.

Прегледот покажа дека е бремена, додека Абдо сега е во кома и има изгореници на 35 проценти од телото, а шансите да преживее се мали бидејќи мора да се отстрани кожата за да се избегнат компликации, но може само отстранети по неговото место покриено со алтернативна кожа – се наведува на веб-страницата.

Додека таткото на децата кои загинаа во пожарот во Нови Пазар е во тешка состојба и му треба трансплантација на кожа, мајката Амра А е во свесна состојба.

Таа била пренесена и во Белград, а според семејството, лекарите велат дека е во стабилна состојба и мирна. Откако дознала дека и биле убиени децата, таа не е склона кон нерационални постапки, но не разговара со никого.

Да потсетиме, таа се здоби со изгореници во пожар во кој настрадаа нејзините четири деца. Нејзиниот сопруг е тешко повреден, има изгореници на повеќе од 50 отсто од телото. Лекарите се борат за неговиот живот, а му треба трансплантација на кожа.

Нивните четири деца на возраст од шест месеци до шест години загинаа во пожар што избувна во неделата наутро во станот во Нови Пазар во кој живееја. Резултатите од обдукцијата покажале дека децата се задушиле со јаглерод моноксид.