Метју Пери открил дека „Пријатели“ завршиле поради Џенифер Анистон: Не сакала повеќе да учествува

Иако се чинеше дека серијата „Пријатели“ го зема својот природен тек, покојниот Метју Пери еднаш изјави дека серијата завршила од сосема друга причина.

Пери зборуваше за тоа зошто „Пријатели“ заврши додека ги промовираше своите мемоари „Пријатели, љубовници и големата страшна работа“ минатата година и тврдеше дека Џенифер Анистон сакала серијата да заврши.

Пери, Кудроу, Анистон, Лебланк и Швимер беа релативно непознати пред хит серијата, која се емитуваше од 1994 до 2004 година. На крајот, серијата ја започна својата кариера.

„Џенифер сакаше да прави филмови“

Зборувајќи за крајот на серијата, Пери во својата книга напиша: „Вистината беше дека сите бевме подготвени за пријателите да заврши“.

„За почеток, Џенифер Анистон одлучи дека повеќе не сака да учествува во шоуто, а бидејќи сите одлучувавме како тим, тоа значеше дека сите треба да престанеме“, откри тој и додаде:

Џенифер сакаше да се занимава со филмови, а јас сето тоа време правев филмови“. Тој изјавил дека сите ликови биле всушност среќни на крајот на серијата и дека „никој не сака да гледа куп среќни луѓе кои прават среќни работи“.