Мицкоски се сретна со Скот Хајзлет: Владата е корумпирана и не спроведува реформи

Првиот човек на опозициската ОБРМ-ПДУКМ, Христијан Мицкоски денеска оствари средба со Роберт Скот Хајзлет, виш директор на Националниот демократски институт за меѓународни односи (НДИ) во земјава, на која се разговараше и за актуелната политичка и економска состојба. како стратешки цели на државата.

„Мицкоски го информираше Скот Хезлет за високиот степен на корупција и криминал и злоупотреба на институциите од страна на владата на СДСМ и Димитар Ковачевски, при што истакна дека состојбата во државата се влошува бидејќи Владата не спроведува никакви реформи и сето тоа придонесува и во заостанатост и осиромашување на граѓаните. Истовремено, и поради оваа причина, истакна дека се потребни предвремени парламентарни избори кои ќе донесат промени и иднина за граѓаните“, соопштија од партијата ОБРМ-ПДУКМ.

Од партијата истакнаа дека Мицкоски уште еднаш го потврдил ставот на ОБРМ-ПДУКМ дека преговорите на Северна Македонија за влез во Европската Унија треба да се водат врз основа на европските принципи и вредности, а не на уцени и диктат на бугарските власти.

На Мицкоски му се заблагодари за досегашната соработка и поддршка од НДИ, додека соговорниците констатираа дека постои можност за понатамошна промоција“, додаваат од ОБРМ-ПДУКМ.