Млад човек убеден дека го снимал убиецот од Хамбург: Влегол во црквата на Јеховините сведоци преку прозорец (ВИДЕО)

Грегор Мисбах, кој живее во близина на зградата каде што се случи масакрот, го слушнал истрелот, по што снимил лице како влегува во зградата преку прозорец.

Се слушнаа истрели
Потоа, како што вели, се слушнале истрели од внатрешноста на зградата.

  • Откако пристигнала полицијата, пет минути подоцна дошло до последниот истрел – рекол младиот човек.

Од полицијата најавија дека денеска во текот на денот ќе одржат прес-конференција на која ќе изнесат повеќе детали.

Засега не е познат мотивот за нападот.