МОДЕН ГАФ – Кралот Чарлс со дупка на чорапите при влегување во џамија во Лондон: “Ќе ги фрлам кога ќе ми испаднат сите прсти!”

Чарлс и неговата сопруга Камила ја посетија историската џамија во Лондон оваа недела, а кралот доживеа малку непријатност во таа прилика.

Имено, за време на посетата беа пречекани од поголема група луѓе и играорци.

Кога влегла во џамијата, Камила ја покрила главата со шал, следејќи ги обичаите. Чарлс ги соблекол чевлите при влегувањето во џамијата, а фотографите веднаш забележале дека има дупка на чорапот.

Фотографиите од неговите искинати чорапи веднаш се најдоа на насловните страници на британските медиуми, а на многумина овој моден гаф е симпатичен со оглед на тоа што кралот е познат по рециклирањето облека.

„Слушнав дека кралот Чарлс бил толку горд на своите дупнати чорапи што не сакал да ги фрли и продолжил да ги носи – додека еден ден не му паднале сите прсти на нозете“, „Дури и кралските членови не се имуни на модните лажни пасови“ , се само дел од коментарите на Твитер