Момчиња без никаков повод тепаа 2 девојки – Ги удираа и клоцаа во кафуле и сред улица, луѓето само немо гледаа: И беше скршен носот, таа падна во несвест од ударите!

Во петокот и саботата, на 14 и 15 јуни, тројца млади мажи во раните дваесетти години без никаков повод претепаа две девојки во кафуле во центарот на Прокупље. Носот на едната девојка и бил скршен, но ништо немало да се дознае доколку повредената девојка не морала да оди на лекар неколку дена по инцидентот. Затоа веднаш кога побарала лекарска помош, здравствените работници ја известиле полицијата.

Во Основното јавно обвинителство во Прокупље потврдија дека полицијата ги известила и наредиле доказни дејствија. Од понеделник ќе имаат повеќе информации што се случувало таа вечер.

Како што дознаваат новинарите на порталот „Прокупље прес“, во доцните вечерни часови девојките дошле таа вечер само за да купат цигари, бидејќи забележале дека е отворено. Внатре имаше луѓе.

– Едната девојка отиде во тоалет, а другата седна да ја чека. Тогаш младите почнале да дофрлаат навреди, а потоа и физички ги нападнале. Девојката која ја удрил еден од тројцата во носот се онесвестила, а ја извадиле од кафулето, а другата ја шутирале на улица – објаснува лице кое добро знае што се случило.

Тој додава дека девојките не ги познавале напаѓачите од претходно, и дека се многу постари од нив и дека во моментот кога се случило тоа, во кафулето имало и други лица, кои воопшто не реагирале.

– Ова е апел до Полициската управа во Прокупље , судот и обвинителството да си ја завршат работата како што треба во врска со овој случај, бидејќи во Прокупље не се ретки случаите каде што „познати на полицијата“ по сите пријави, сториле кривични дела со сериозни последици – додава соговорникот на порталот „Прокупље прес“ вели дека нема да заврши тука, а ќе ги искористи сите законски средства за санкционирање на сторителите.

Досега ништо слично не е забележано во Прокупље. Поради ова, граѓаните се прилично вознемирени, бидејќи првпат некој без причина тепа девојки пред очите на минувачите и никој не реагира.