„МОЈОТ СИН БЕШЕ ПРЕТЕПАН, ЗАТОА ГО ОДНЕСОВ НА СТРЕЛИШТЕТО“ Вака Владимир Кецмановиќ го бранеше Коста на рочиштето!

Во крвавиот пир на Коста Кецмановиќ, како невини жртви своите животи ги загубија Драган Влаховиќ, училишниот чувар, Мара Анѓелковиќ, Андрија Чикиќ, Ана Божовиќ, Адријана Дукиќ, Катарина Мартиновиќ, Бојана Асовиќ, Ангелина Аќимовиќ и, Ема Кобиљски и Софија Негиќ.
Коста Кецмановиќ на 3 мај минатата година изврши крвав масакр во основното училиште „Владислав Рибникар“ во Врачар, кога уби 9 соученици и училишниот чувар.

Владимир Кецмановиќ, неговиот татко е уапсен веднаш по масакрот и се уште е во притвор.

Како што стана познато по масакрот, Коста редовно го посетувал стрелиштето и бил воден од неговиот д-р Кецмановиќ, познат белградски лекар.

  • Така е, го однесов на стрелиште, забележаа дека е особено талентиран. Беше жртва на врсничко насилство, го тепаа, го изолираа од друштвото- очајно рече Владимир Кецмановиќ на рочиштето по апсењето и додаде дека сепак тој е мртов човек.

Да потсетиме, Коста Кецмановиќ, ученик во ОУ „Владислав Рибникар“ на 3 мај уби девет свои врсници и училишни чувари. Утрото со намера да направи масакр доцнел на училиште и на часот по историја, а потоа со два пиштоли на татко му и ранец полн со молотови коктели влегол на влезната врата од училиштето и отворил оган. Тој прво ги убил чуварот и две девојчиња кои биле на должност, а потоа влегол во кабинетот за историја каде неговото одделение имале час и испукал рафал. Во таа прилика убил уште шест негови врсници, додека уште тројца и наставничката по историја тешко ги ранил. Дванаесет дена подоцна, уште една девојка за жал им подлегна на повредите.

Во крвавиот пир на Коста Кецмановиќ, невини животи загубија Драган Влаховиќ, училишниот чувар, Мара Анѓелковиќ, Андрија Чикиќ, Ана Божовиќ, Адријана Дукиќ, Катарина Мартиновиќ, Бојана Асовиќ, Ангелина Аќимовиќи, Ема Кобиљска и Софија Негиќ.

Момчето-убиец е на Клиниката за неврологија и психијатрија за деца и младинци од 3 мај, додека неговиот татко Владимир Кецмановиќ е во притвор, а против него се води граѓанска и кривична постапка, како и против мајката на Коста, Миљана Кецмановиќ, во спор инициран од родителите на убиените деца.