МРАЧНАТА ТАЈНА НА БРАЌАТА ДРАГИЈЕВИЌ! Мештаните решиле да проговорат: „Им реков, не правете го тоа пред децата“

Мештаните ги знаеле браќата Драгијевиќ како вредни луѓе, починатиот Далибор и осомничениот Дејан, кој е осомничен за убиството на Данка Илиќ . Сепак, истакнуваат и една маана која не им се допаднала …

„ Ах, знаеја и да пијат. Секој ден по една кутија пиво. Им велам: „Добро, пијте, но не бидете овде во паркот, пред децата“, рекле жителите на Злот.

Жителите на Злот се згрозени од злосторството што ја потресе Србија и поширокиот регион. Сепак, сите се претпазливи кога станува збор за расудување. За делото е осомничен Дејан Драгијевиќ, а покојниот Далибор за прикривање на убиството почина во притвор.

„Оној што го направи тоа не е човек “, заклучува локална жителка.

Потсетуваме, поминаа два дена од погребот на Далибор Драгијевиќ , на кој не присуствуваа неговиот брат и таткото, бидејќи се во притвор и не им било дозволено да дојдат на погребот.

Во селото останала само нивната мајка Светлана, а пред нивната куќа деноноќно дежурала полициска патрола.

„Одам во Итна помош, не се чувствувам добро“, коментирала вчера оваа жена која не може да побегне од окото на камерата.

Сите очи се вперени во ова семејство затоа што само тие можат да помогнат да се најде телото на малата Данка Илиќ и да се направи пристоен погреб на девојчето по кое бара цела Србија.