Насилните напади на Израел врз Газа: „Нашите копнени сили стигнаа до брегот“

Израелската војска соопшти дека нејзините војници стигнале до позиции долж брегот на Газа како дел од проширувањето на своите копнени операции. 36-та дивизија на израелските одбранбени сили стигна до брегот додека работеше на опколување на силите на Хамас и напад на цели во Газа, се вели во соопштението на ИДФ.

Во последните 12 часа војниците на дивизијата гаѓаа околу 50 цели, вклучувајќи борбени зони, оперативни резиденции, пунктови, воени позиции и подземна инфраструктура, а во блиска борба елиминираа ‘терористите’, се додава во соопштението.