НАЈДОЛГИОТ ПЕНАЛ НА СВЕТОТ: Направи 80 чекори, а му беа потребни 45 секунди, а потоа (ВИДЕО)

0

Не ги знаеме тимовите и изведувачите, но нема сомнение дека ќе дознаеме наскоро откако овој сенегалски удар од пенал почна да го обиколува светот!

Причината е едноставна – го добивме најдолгиот пенал во историјата, бидејќи на изведувачот му требаа 45 секунди и повеќе од 80 чекори да го изведе.

Ништо не навестуваше дека ќе видиме ваков исход…

Се сврте кон центарот на игралиштето и почна да оди. Чекор по чекор, чекор по чекор… На крајот по 45 секунди направи мајсторски потег и го измами својот ривал.