НА ОВОЈ ДАТУМ СЕ РАЃААТ НАЈМАЛКУ БЕБИЊА ВО СВЕТОТ: Толку е очигледно што ќе се ИЗНЕНАДИТЕ како до сега ова НЕ СТЕ ГО ЗНАЕЛЕ

Оваа статистика укажува и на интересен тренд

Според нивните податоци, постојат два исклучително популарни датуми кога се раѓаат најмногу бебиња – 9 септември и 19 септември. Овие датуми се истакнаа како врв на роденденските прослави низ целата планета.

Сепак, оваа статистика укажува и на еден интересен тренд – септември е месец со најголем број раѓања.

Освен споменатите датуми, како исклучително популарни се издвојуваат уште два: 12 септември и 17 септември. Овие четири датуми ги зазедоа водечките места во статистиката за родендени.

Најреткиот роденден се паѓа на 29 февруари. Луѓето родени на овој ден можат да го прослават својот роденден на точниот датум на секои четири години.