Неверојатно спасување на сирена во живо: Камерата го фати моментот на борба за живот во трговскиот центар!

0

Сирена едвај се спасила од давење откако опашката и се заглавила во резервоар за аквариум. Жената имала само неколку секунди да реагира пред да остане без воздух

Посетителите на трговскиот центар во Рандбург, Јужна Африка, беа сведоци на драматичен спасувачки момент кога професионална сирена, облечена во нејзиниот шарен костим, за влакно избегна да се удави за време на настап во џиновски резервоар за аквариум. Застрашувачкиот инцидент, снимен на видео, ја покажува храбрата реакција на една жена која успеала да се ослободи од опасното заплеткување на опашката.

Секундите беа клучни бидејќи жената со брзо размислување успеа да избегне потенцијално опасна и трагична ситуација. На видеото снимено од клиентот Зизве Ндвандве, сирената може да се види на дното на аквариумот како им бакнува на набљудувачите и мавта со рацете.

Меѓутоа, дејството станува драматично кога сирената, обидувајќи се да исплива на површината за воздух, сфаќа дека нејзината опашка е заглавена во вештачкиот гребен на дното на резервоарот. Борбата за здив станува очигледна, а храбрата сирена се бори да ја ослободи опашката за да избегне давење.

 

На снимката се гледа моментот кога решила брзо да реагира и да го соблече костимот за да се ослободи. Нејзиниот брз и решителен потег и овозможи брзо да исплива на површината и да земе воздух, спасувајќи се од потенцијално фатална ситуација.

Видеото може да го видите ТУКА

Овој вознемирувачки инцидент не е прв пат вакво нешто да се случи во аквариумот, според Ндвандве, кој изјавил дека машки професионален изведувач имал сличен проблем, но за среќа друга сирена била присутна и му помогнала да се ослободи.

Сирените, митски морски суштества често опишани како жени со рибни опашки, станаа популарни и познати ширум светот, делумно благодарение на филмовите како „Малата сирена“ на Дизни. Сепак, овој настан од реалниот живот нè потсетува дека дури и во костимите од бајките, безбедноста на водата останува суштинска.