Неисправна вода за пиење во три прилепски села

Во три населени места во Прилепско водата за пиење е неисправна и прилепските локални власти издадоа предупредување.

Станува збор за селата Загорани, Алинци и Лагово, каде водата не смее да се користи за пиење и не одговара за употреба.

Водата од водоводната мрежа во селото Веселчани одговара за употреба.