НЕОБИЧЕН ПОТЕГ- Леонардо ди Каприо ја имаше честа да именува нов вид змии, и го дал името по неговата мајка

Леонардо ди Каприо неодамна именуваше еден од новооткриените видови змии по неговата мајка.

Актерот Леонардо ди Каприо, кој на јавноста и е познат и како активист за заштита на природата, ја доби честа да именува нов вид змии откако неодамна беше пронајдена во панамската џунгла.
Змијата што јаде полжав, актерот ја нарече Симон irmelindicaprioae по неговата мајка Ирмелин Инденбиркен, која често ја носи на церемониите за доделување награди. Видот на змии е исклучително редок и може да се најде во дрвјата на неистражената џунгла Чоко-Дариен, која се протега по должината на пацифичкиот брег на Колумбија и на север до Панама.

Ди Каприо не е единствената личност која на змијата и дал име на сакана личност. Имено, истото го направил и инвеститорот и заштитник на природата Брајан Шет, кој на една од новооткриените змии и дал име на својата ќерка. Покрај овие змии, за време на истражувањето во Еквадор, Колумбија и Панама беа откриени уште три видови..