Несакал да плаќа данок: На поранешниот најдобар светски фудбалер му одзеле две куќи!

Тој е под истрага подолг период

На Роналдињо, некогаш најдобриот светски фудбалер, му беа одземени две куќи во Бразил за да си ги исплати даночните долгови.

Поранешниот играч на Барселона и Милан се соочува со долгови вредни 4.000.000 милиони евра поради неплатени даноци и такси.

Исто така, барателите започнаа постапка против Роналдињо, на кого Бразилецот му должи околу 1.850.000 евра на име други обврски, како што се советодавните такси.

Треба да се напомене дека Бразилецот пред две години бил приведен во Парагвај, бидејќи наводно користел лажен пасош, поради што е обвинет во оваа јужноамериканска земја.

Интересно е што минатиот месец му бил одземен пасошот откако државниот обвинител се обиде да ги врати парите, бидејќи во одделен случај против Роналдињо се води друга постапка поврзана со дивоградба.

Подоцна било утврдено дека на жиро-сметката имал само пет евра.