НЕСРЕЌА ВО ПОЖЕГА! ПРЕВРТЕНА ЦИСТЕРНА: Жителите предупредени да не излегуваат надвор поради опасен гас

На магистралниот пат Пожега – Ариље се преврте резервоар со азот.

На магистралниот пат Пожега – Ариље утрово околу 9 часот се преврте цистерна со азот . После тоа, возачот е хоспитализиран во Општата болница во Ужице .

„По приемот во Ургентниот центар на Здравствениот дом во Ужице, здравствената состојба на пациентот е стабилна. При опсервацијата се направени сите потребни анализи и сега се очекуваат консултативни прегледи од невролог и ортопед, по што се очекува пациентот да да биде пуштен на домашно лекување “, изјави Наташа Гаговиќ, директорка на ЗЦ Ужице.

Голема катастрофа за населението спречија припадници на противпожарната единица кои веднаш излегоа на лице место, а успеаја да спречат понатамошно ширење на гас во населбата. Во тој момент веднаш било известено населението да не излегува надвор додека не се стабилизира состојбата.