Нетфликс откри како ќе спречи споделување на лозинките на профилите надвор од семејството

Нетфликс, популарниот сервис за стриминг претходно најави дека има намера да го спречи споделувањето на профили, односно лозинки, надвор од семејството и со тоа да стави крај на практиката која ги крши правилата за користење на платформата и негативно влијае на приходите, а сега се знае како има намера да направете го ова.

Нетфликс го ажурираше својот Центар за помош за да наведе дека само оние профили во домаќинството може да се споделуваат.

За да се осигура дека уредите се поврзани со примарната локација, Нетфликс ќе бара од корисниците да се поврзат на Wi-Fi на секои 31 ден.

Деталите ги собра The Streamable, кој откри дека корисниците кои користат Нетфликс „бесплатно“ можат да ја префрлат својата историја на профилот на нова сметка без да ги загубат своите преференции и лични податоци.

Во случај на користење на Netflix додека патувате, корисникот ќе треба да побара привремен код за најава за да добие пристап до профилот во период од седум дена.

Интересно е тоа што овие детали не се достапни за пристап на пазарите надвор од САД и Канада, што значи дека Нетфликс можеби ја објавува оваа промена само за северноамериканскиот регион во овој момент.