,,Ние не бевме ангажирани во Косово, но, ако Вучиќ ни нареди Курти нема што да каже” – Проговори командантот на ,,Кобрите”

Командантот на одредот „Кобра“ на српската армија, потполковник Дарко Ѓошиќ вели дека одредот не бил ангажиран на Косово и Метохија.

Ѓошиќ реагираше на изјавата на косовскиот премиер Албин Курти, кој рече дека тројца членови на косовската полиција биле киднапирани од српската полиција на територијата на Косово и Метохија.

„Единицата на српската армија „Кобра“ не била ангажирана во регионот на Косово и Метохија, а кога по наредба на врховниот командант Александар Вучиќ ќе бидеме ангажирани и кога ќе ја добиеме наредбата за акција, целосно ќе ја извршиме. Тогаш единиците Курти и Фит нема да имаат што повеќе да кажат“, јасен беше Ѓошиќ.