Николоски: Со обидот сите албански партии да влезат во Владата, се уништува плурализмот и балансерот

„Ние како опозиција правиме се да се спротивставиме на аргументите и да ги изнесеме нашите гледишта и да го рефлектираме она што се случува во јавноста. Една недела во Собранието има класична политичка корупција и политичка проституција. Тоа е затоа што нема друг начин да се објасни и оправда тоа што се прави во Собранието на Македонија, а тоа е обид да се внесе друга политичка партија во Владата, односно Алијансата за Албанците“, рече пратеникот на ОБРМ-ПДУКМ, Александар Николоски. денешната собраниска седница.

Потенцира дека со ваквиот начин на функционирање и одлучување на работите целосно се делегитимираат изборите.

„Ваквиот начин на функционирање и овој начин на одлучување целосно ги делегитимира изборите во Македонија затоа што која е поентата да се натпреварувате на избори ако на крајот сите сакаат да влезат во Владата? Која е смислата условно да се каже дека Алијансата за Албанците во албанскиот кампус е противник на ДУИ и дека се натпреваруваат меѓу себе на избори ако на крајот по изборите и двајцата сакаат да бидат дел од Владата?“ Николоски.

Николоски додаде дека се отвораат и некои други сериозни прашања поврзани со функционирањето на Македонија.