НОВ ДИЗАЈН – Мирчолино ја враќа на сцената легендарната Исета

0

Подобрената верзија има батерија од 14 kWh во топ верзијата

Mircolino е проект на швајцарската компанија Micro Mobility, кој ја враќа легендарната Isetta на градската сцена. Барем кога станува збор за дизајнот, бидејќи се останато е сосема ново и ги вклучува сите актуелни трендови.

Тука, пред сè, мислиме на електричниот погон. Подобрената верзија има батерија од 14 kWh во топ верзијата, што е доволно за автономија поголема од солидни 230 километри.

Максимална брзина
Максималната брзина за градот е сосема задоволителна 90 km/h. Да споменеме и како електромоторот од 12,5 kW и 89 Nm овозможува забрзување до 50 km/h за 5 секунди.

  • Неговата мала тежина – 496 кг и малата големина од 2,5 метри во должина го намалуваат влијанието на возилото врз животната средина и го олеснуваат паркирањето на мали места – нагласува Оливер Оуботер, главен оперативен директор во Микролин.

Примени нарачки
Microlino се произведува во Италија и се нуди по цена од околу 15.000 CHF. Досега се примени над 35.000 нарачки.

Micro Mobility неодамна го откри концептот Spiaggin, како и верзијата Lite со ограничени можности (45 km/h), која ќе се појави на пазарот во текот на 2023 година по поповолна цена.