ОБИД ЗА БЕГСТВО: Затвореник се обидел да избега од затвор во Боливија преправен во овца (ФОТО)

0

Хозе Луис Калисаја Дијаз се обидел да побегне од максималното обезбедување Чончокор во Боливија претходно овој месец, завиткувајќи се во овча кожа и ползејќи низ тревникот околу затворот.

Затвореникот, познат и како „Ел Арана“, го користел палтото за да се прикраде покрај обезбедувањето и да се обиде да пробие еден од надворешните ѕидови на затворот на 4 февруари.

И покрај неговите обиди, обезбедувањето забележало дека Дијаз, кој одлежува 15 години за убиство, не е во неговата ќелија.

Фотографиите од неговиот бизарен обид за бегство го прикажуваат затвореникот како лази во полето додека носи бушаво палто пред да биде вратен во притвор.

Дијаз мислел дека студеното време ќе му обезбеди засолниште за време на неговото бегство, изјавија затворските власти.

„Го информираме населението на Боливија дека затворските службеници од Казнено-поправниот центар „Сан Педро де Чончокоро“ го спречија бегството на затвореникот Хозе Луис Калисај Дијаз, кој го искористи лошото време за да се обиде да побегне низ еден од ѕидовите на затворскиот двор. Изјавил директорот на затворскиот режим Хуан Карлос Лимпијас.