ОВА СИМПАТИЧНО ДЕВОЈЧЕ Е НАЈМАЛАТА ЧЛЕНКА НА МЕНСА ВО СВЕТОТ: На 2 години прави НЕВЕРОЈАТНИ работи (ВИДЕО)

0

Читањето на глас зборови напишани од постара личност на таблет можеби не е начинот на кој повеќето двегодишници замислуваат да го прослават својот роденден, но на тој начин Исла Мекнаб ​​од Кентаки го одбележа својот втор роденден.

Зборувајќи за Гинисовата книга на рекорди , нејзините родители Џејсон и Аманда рекоа дека сфатиле дека треба да ја тестираат интелигенцијата на нивната ќерка откако нејзината вујна и подарила таблет за нејзиниот втор роденден.

Џејсон го напишал зборот „црвена“ (линија), а Исла можела да го прочита иако е четири до пет години помлада од возраста кога децата обично ја постигнуваат оваа способност.

Шокираниот татко потоа напишал „сино“, „жолто“, „мачка“ и „куче“. Исла прочитајте го секој збор самоуверено.

Исла Мекнаб, Менса

После тоа, родителите почнале да забележуваат зборови напишани со шарени играчки букви низ куќата.

До столот беа оставени буквите „стол“. Исто така, „троседот“ беше оставен покрај каучот во дневната соба. Еднаш наидоа на глетката на нивната мачка Бугер која лежи покрај буквата „мачка“.

Во тој момент, Аманда Мекнаб ​​сфатила дека треба да ја испрати својата ќерка на тест за интелигенција.

„Иако психологот што ја тестираше Исла работи со надарени деца, тој обично не ги тестира децата, тој направи исклучок“, вели Џејсон, додавајќи дека таа постигнала 99 проценти на тестот за интелигенција на Стенфорд-Бинет. Таа тогаш имаше две и пол години.

После тоа, Гинисовата книга на рекорди го постави на листата како најмлад член на здружението Менса. Иако оттогаш се појавува на телевизија и понекогаш бара од нејзините родители да пуштаат видеа од неа на YouTube, Исла главно не е свесна дека поседува извонредна интелигенција.