“ОВА Е ЦРВЕН АЛАРМ!” – Вака се однесуваат жените кои не се среќни во бракот на Интернет! Една навика особено привлекува внимание и сигнализира голем проблем – внимавајте!

0

Ретко кој денес не ги користи социјалните мрежи, но одредени навики во овој поглед откриваат повеќе отколку што мислиме.

Податоците покажуваат дека многумина полека, но сигурно тонат во светот на фантазијата преку телефонот, а ова бегство од реалноста покажува многу за односите во кои живееме. Затоа, експертите на YourTango ни кажуваат што значат одредени навики на социјалните мрежи за тоа како жената навистина се чувствува во врската, односно што покажува дека не е задоволна и среќна во бракот.

тажно, кревет
Илустрација

Дали се почесто разговарате со машки пријатели од средно училиште, бивши или флертувате со деловни познаници на социјалните мрежи ? Дали сакате или коментирате повеќе од вообичаено за содржината што ја објавуваат овие луѓе ? Дали опсесивно проверувате дали сте добиле коментар или лајк на вашата последна објава ? Дали сето тоа се протега до доцна во ноќта или рано наутро ? Дали споделувате работи на интернет што не сте ги споделиле со вашиот сопружник ? Дали го криете тоа од вашиот сопружник и се преправате дека комуницирате со некоја пријателка ? Потврден одговор на кое било од овие прашања е знак дека одговорот го барате на погрешно место.

Доколку се двоумите, проверете на телефонот колку време поминувате на социјалните мрежи, кои платформи ги користите почесто и запрашајте се што всушност ви го привлекува вниманието. Ако посветувате многу време и енергија на одредени мажи на интернет, тоа е јасен знак дека нешто веројатно недостасува во вашиот брак.

Деструктивните навики на социјалните мрежи се оние кои ментално и емоционално ве оддалечуваат од партнерот. Тоа може да биде следново:

– Психички отсуствува поради времето поминато на Интернет.

– Поминувате премногу време проверувајќи ги социјалните мрежи кога вашиот сопруг е во близина.

– Дискутирате на форуми и групи кога би можеле да го искористите времето со вашиот партнер.

– Флертувате со оние што ги среќавате на Интернет.

жена, компјутер, телефон
Илустрација

Некои од нив може да бидат безопасни и краткотрајни дејства, но лесно може да доведе до крај на врската или бракот. Лесно е бракот да пропадне ако не уживате во времето со партнерот, туку го допирате телефонот. Лесно може да се случи причината да биде мажот да дојде уморен од работа, да јаде и да си легне, а жената потоа да го бара тоа што и треба од другата страна. Во секој случај, тогаш часовите и часовите на социјалните мрежи нема да помогнат да се промени нешто на подобро и кај мажот и кај жената.

Ако барате забава и возбуда гледајќи на Фејсбук, Тик Ток, Инстаграм наместо квалитетно да поминувате време со вашиот партнер, тогаш очигледно нешто недостасува во врската.

Аудио книгите, јазичните курсеви и истражувањата се нешто друго – чистата забава што ја барате на друго место е силен показател дека не го добивате она што ве интересира и уживате во вашата врска. А за да се развие врската, таа мора да биде во фокусот на двајцата, а не социјалните мрежи да бидат побрзи и поинтересни од партнерот. Ако е така, тогаш е време за сериозен разговор.