Ова се карактеристиките на високо чувствителните луѓе: Дали ги препознавате?

0

Секој петти човек во светот припаѓа на оваа група на луѓе, поточно 20 проценти од луѓето. Дали сте меѓу нив?

Живееме во свет во кој сме образовани да ги чуваме чувствата за себе, како израз на храброст, но во реалноста тоа е токму манифестацијата на чувството за сила што ретко кој од нас го има.

Американскиот психолог, Елејн Арон, открива дека не се работи за пореметување, туку дека таквите луѓе имаат посилно развиено чувство за емпатија и свесност за средината во која живеат, пренесува Телеграфи.

Ако сте многу чувствителна личност, не толерирате насилство од било каков вид, без разлика дали тоа се случува околу вас или на телевизија, тоа длабоко ќе ве погоди и ќе сакате да побегнете, соодветно, ќе барате начин да го напуштите што е можно поскоро.

Понекогаш силно реагирате на одредени ситуации за кои другите не би се грижеле со речиси толкав интензитет.