Овие три работи никако не смеете да ги правете по интимниот однос: Колку и да ви се допаѓаат, мора да се контролирате

Навиките што ги имате по интимниот однос може да ви обезбедат сексуална и емоционална благосостојба. Од друга страна, постојат грешки кои го зголемуваат ризикот од инфекции. Ова се трите работи кои дефинитивно треба да ги правите после интимна врска:

1.) Тоалет – веројатно сте слушнале дека треба веднаш да одите во тоалет по сексуалниот однос и тоа е со добра причина. Уринирањето ги исфрла бактериите или токсините кои можеби навлегле во уринарниот тракт за време на сексуалниот однос. По мокрењето, измијте ги гениталиите за да спречите развој на инфекции.

2.) Долна облека – тантелните гаќички се секси, но памукот е луксуз, а кожата одоздола дише. Бидејќи е природно влакно, памукот е хипоалергенски материјал, добро ја апсорбира потта и нема да ја иритира чувствителната гениталната област.

3.) Разговор со вашиот партнер – има причина зошто шепотењето на перницата е толку убаво искуство. Секој пат кога имате интимна врска, го ослободувате љубовниот хормон – окситоцин. Затоа е важно да разговарате со партнерот по сексуалниот однос. Тоа е одличен начин да се поврзете и да создадете поголема интимност.