ОВОЈ ИСХОД НЕ БИ ГО ОЧЕКУВАЛЕ НИКОГАШ! Објавена листата на 10-те најопасни градови на Балканот, кога ќе видите кој е на прво место ЌЕ СЕ ШОКИРАТЕ

Неодамна објавеното видео за „10-те најопасни градови на Балканот“ предизвика големо внимание кај луѓето ширум регионот поради еден, кој многумина го нарекоа „смешен податок“.

Профилот на TikTok „Globalfactshub“ е профил кој се занимава со различни факти на широк спектар на теми. Иако не е јасно каде ги собираат своите информации, наведуваат дека се добро истражени. Сепак, со најопасните градови на Балканот, се чини дека навистина не се потрудиле – ако им се верува на коментарите на Балканот.

На нивниот профил на TikTok тие направија листа од 10 градови на Балканот кои се сметаат за едни од најопасните. Почнувајќи од 10-тото место работите се вжештија со се помали бројки, а потоа првото место предизвика рафали од смеа.

10-то место го зазеде Риека во Хрватска. Деветто му припадна на Ниш во Србија, осмо Љубљана во Словенија и седмо Загреб, исто така во Хрватска.

Сплит беше на шестото место, Белград на петтото место, Нови Сад на четвртото место. Третото место и припадна на Тирана во Албанија, второто место на Сараево во Босна и Херцеговина и потоа, во овој случај, најлошото прво место му припадна на нашето Скопје.

Токму поради првото место под видеото, имаше голем број на исти коментари кои едноставно гласеа:

„Како Скопје е најопасен град?“.

„Ајде луѓе, не ме смеете, Скопје е најбезбеден град“, „Како е Скопје поопасно од Тирана, Белград и Загреб?“, „Приштина ја напушти компанијата?“, „Дојдете во Гњилане на Косово и ќе видиме кој ќе го заземе првото место“, , „Хаха, шега ли е ова?“, гласат некои од останатите коментари.

Имаат ли Скопјани причина да бидат загрижени ќе покаже времето.