ОГРОМНО ЖИВОТНО СНИМЕНО ВО ЈАДРАНСКОТО МОРЕ

На една страница на Инстаграм неодамна беше објавен клип снимен на Јадранското Море во Хрватска.

Оние импозантни суштества, најголемите цицачи на светот, суштества кои нè фасцинираат повторно и повторно.

Владетелите на морињата и океаните со децении стануваат сè позагрозени и се помалку на број.

Како што најчесто ги гледаме во документарци, сосема сме изненадени кога ги гледаме во живо, иако тогаш сме на нивна територија.

Во последниве години, можете да видите се повеќе китови , делфини, па дури и ајкули на Јадранот, за среќа безопасни за луѓето.

На една страница на Инстаграм неодамна беше објавен клип снимен на Јадранското Море во Хрватска.

Прекрасното суштество излезе на површина и нурна во сините длабочини на задоволство на присутните туристи .

Веројатно се работи за перка кит, кој е повремен гостин на Јадранското Море, а чии видувања се забележани и претходно.

Судејќи по клипот, го снимија момци кои неверојатното искуство ќе го паметат цел живот.

Патем, познато е дека два вида китови влегуваат во Јадранското Море .

Тоа се големиот кит и клунестиот кит на Кувие , Ziphius cavirostris , два вида кои се космополитски, имаат свои популации во Средоземното Море и редовно влегуваат во Јадранот.