ОТИШЛА КАЈ НЕГО ПОРАДИ СЕМИНАРСКА: Актер во седмата деценија се ожени со 32 години помлад СТУДЕНТКА, а вака пламнала љубовта

0

Актерот Небојша Кундачина (62) се ожени со 32 години помлада колешка. Поради една семинарска работа во првата година од студиите по глума, животот на Небојша целосно се променил. Разликата во години не ги наруши плановите на парот за иднината.

Актерот Небојша Кундачина е во брак со Марија , која е 32 години помлада од него , која ја запознал на семинар во првата година од студирањето.

„Љубовта не познава години“

Небојша се ожени со Марија на 24 јануари 2019 година, а парот вели дека „љубовта не брои години“.

За време на семинарската работа, Марија внимателно ја следеше работата на Небојша Кундачина, а неговата глума многу ја трогна, па имаше потреба да разговара со него за претставите што ги гледала.

„На универзитетот добивме задача да напишеме семинарска работа за претставите што ги гледавме, а јас гледав неколку во народниот театар во кои глумеше Небојша. Бев толку трогнат од неговата глума што му пријдов по една изведба со желба да му поставам неколку прашања за неговите улоги “, изјави Марија еднаш за „Глорија“.

Небојша истакна дека бил изненаден и од тоа што некој толку студиозно гледа претстави и пишува семинарска работа за тоа

“Бидејќи обично не можам да размислувам правилно по претставата, ја замолив Марија да разговара со неа следниот ден. Сакав да размислам малку во меѓувреме и, заради науката, да дадам соодветни и кохерентни одговори. И така , утредента слушнавме и разговаравме, се разбира и во театар и во театар и веднаш имаше симпатии меѓу нас, се препознавме“, истакна Кундачина и додаде:

„ Сè меѓу нас беше некако романтично од почетокот и онака како што треба да биде, ако нешто може да биде романтично во ова брзо и лудо време. Прекрасно е кога двајца луѓе ќе се најдат и ќе се препознаат. Кога станува збор за вистинска личност, тогаш сè се случува лесно, без никакви стратегии и планови, па свадбата дојде некако спонтано. Имаме многу исти интереси, за глума, музика . Многу читаме, но главно поврзано со актерството, споделуваме слично чувство за добри работи и заедно сето тоа го доживуваме како екстаза“, изјави актерот за врската со Марија.