ОТКРИЕНИ ДЕТАЛ ШТО КОЛИНДА САКАШЕ ДА ГИ СОКРИЕ? Поранешната хрватска претседателка во ЦЕНТАРОТ НА ВНИМАНИЕ, еве за што се работи

0

Поранешниот претседател на Хрватска не беше расположен да коментира…

Поранешната хрватска претседателка Колинда Грабар Китаровиќ кон крајот на минатата година во Загреб регистрирала компанија наречена KGK Advising & Professional Services doo, чиј основач и директор е, откри денеска загрепскиот Јутарњи лист.

Фирмата на поранешната претседателка е регистрирана на адресата на нејзиниот стан во Загреб и се очекува да се занимава со различни активности поврзани со бизнис и менаџмент консалтинг, истражување на пазарот и истражување на јавното мислење, промоција и предавање во говорна комуникација…

Основниот капитал на компанијата е 2.654 евра, а сопственичката, пишува загрепскиот весник, не била расположена да коментира што планира да прави.

Колинда Грабар Китаровиќ

Потсетуваат дека нејзиниот последен наводен ангажман бил како директор во компанија во Англија заедно со поранешниот претседател на Хрватска, Стјепан Месиќ.

Додаваат дека ова „дуо“ неодамна го привлече медиумското внимание бидејќи не ни знаеле дека сопствениците на компанијата ги регистрирале како директори, со оглед на тоа што првичниот договор бил Китаровиќ и Месиќ да имаат само советодавна улога.