Повеќе населби во Делчево без електрична енергија

 Поголем дел од градот Делчево околу еден час е без електрична енергија. Без електрично напојување се дел од населбата Милково Брдо, Булевар Македонија и населба Ново Делчево.

Според информациите на дежурните служби, се работи за дефект на една од трафостаниците во градот. 

Делчево во текот на попладнето беше зафатено од пороен дожд со слаби грмежи. Сообраќајот на патиштата се одвива по влажни коловози, а поради дождот, надлежните предупредуваат за можна појава на одрони на магистралата А3