Погледнете го новиот луксузен имот на Новак и Јелена Ѓоковиќ: Домот од соништата чинел 2,9 милиони евра (Фото)

0

Новак и Јелена Ѓоковиќ купија нова куќа, луксузна вила на Космај, која до неодамна беше во сопственост на брачна двојка од династијата Кариќ.

Имено, според Блиц, Елена и Југослав Кариќ се развеле на крајот на 2020 година, а потоа решиле да го продадат својот луксузен имот по цена од 2,9 милиони евра и Ѓоковиќ го купиле од нив.

Станува збор за имот од 400 метри квадратни, во куќата доминираат природни материјали како камен и дрво, има базен, овоштарник и градина во која Елена Кариќ одгледувала органска храна.

Таа на социјалните мрежи емотивно се прости и од нејзиниот поранешен дом откако привремено се пресели во стан во центарот на Белград.

– Да се ​​збогувам со куќата за која некогаш сонував и ја доведов во реалност. Од земјата каде што научив толку многу, што ми донесе исцеление, увид и ме поврза со моето автентично битие и повисока свест. Се гушкавме, се грижевме еден за друг, таа јас, јас неа. Шепотени соништа, повикувани и пуштени молитви во етерот… За лично и колективно добро. Ние бевме учители еден на друг, таа ми за цикличноста без крај и почеток, за вечниот квант сега, за световите надвор од привидното, за кристалните фреквенции, елементите и мојот дом, оној во моите гради што чука со ритамот на соѕвездието. А јас нејзе за нетрпеливоста, тагите и радостите, остварените соништа и оние кои засекогаш останаа да тепаат од другата страна на исполнувањето, напишала Елена на социјалните мрежи.