Погледнете го трогателниот момент за време на земјотресот: Сè почна да се тресе, а медицинските сестри покажаа неверојатна храброст и неизмерна љубов (ВИДЕО)

Турскиот министер за здравство Фахретин Коџа објави видео од моментот на силниот земјотрес во Турција. На него се гледаат две медицински сестри кои влегуваат во просторот на болницата каде што бебињата се во инкубатори. Ги држеа додека земјата се тресеше. За помалку од 24 часа видеото беше прегледано повеќе од два милиони пати.

„Во тој шок, нашите двајца пријатели, медицински сестри, покажаа неверојатно однесување. Наместо да излезат надвор, медицинските сестри Стејт и Газел кои работат во одделот за неонатална интензивна нега во болницата Газиантеп Инает Топчуоглу се обидоа да ги спречат инкубаторите со бебиња да се превртат“, соопшти турскиот министер за здравство.

Бројот на загинатите во страшните земјотреси во Турција и Сирија надмина 30.000. Очајните спасувачки операции продолжуваат седми ден по ред.