ПРВО ВИДЕО ПО МАСОВНОТО ПУКАЊЕ ВО АМЕРИКА: Напаѓачот нападнал 300 луѓе во близина на трговскиот центар! Силни полициски сили вршат увид

Масовно пукање се случило во Вилоубрук, Илиноис, а според американските медиуми загинале 17 лица.

Имено, немилиот настан се случил во близина на трговскиот центар кога биле застрелани околу 300 насобрани луѓе.

Силните полициски сили кои ја спроведуваат истрагата ги пронашле жртвите со прострелни рани на местото на страшното злосторство.

Засега се уште нема детали како се случил инцидентот.