Пријател, пријател, па трудна! Таа не го гледала на „таков начин“, а потоа тој направи нешто што промени се

0
Дечкото долго време бил само пријател, а потоа поради промена во однесувањето и станал дечко.

Сите ја знаат приказната за „пријателската зона“, кога двајца само се дружат, кога се пријатели , додека еден од нив потајно посакува „нешто повеќе“. 

Се чини дека ова му се случило на едно момче, кое на крајот сепак успеало да ја освои девојката и тоа на необичен начин. 

Нивната приказна главната актерка ја сподели на веб-страница која објавува исповеди :

-Да ви кажам искрено, во мојот случај вистината е „Другар, другар, па друго стање“. Ние сме пријатели со години. Никогаш не го погледнав на кој било начин. Грдо да се каже, но Малтен не ми претставуваше ништо освен да се гледаме, да пиеме кафе , да разговараме кога ми беше досадно, додека не се смени кон мене и стана многу поладен. Речиси ја презеде контролата над мене со некои негови барања, каде што се чувствував како да ми наредува, но не на начин што ме натера да се чувствувам одбивно или непријатно. Еден ден, јас кај него. Веќе имаше период кога почнав да го гледам со други очи. Долго време немав ни дечко, а камоли секс. Ни направи кафе. Се гледаме. Искрите полека почнуваат да летаат и тоа само се случи. Мислам дека тоа беше. Не ни знаев дека мојот животен сопатник е личност која беше до мене секој ден, а која не ја ни забележував – напишала оваа девојка, а потоа добила многу коментари:

– Што се смени за да го гледаш поинаку. Тој работеше на вас долго време пред да забележите нешто. Промената на тактиката успеа. Му честитам на момчето, и со среќа во вашата заедничка иднина.

– Ајде сите, ама фамозното „се случи“. Почнавте да го гледате со други очи, веројатно забележал, па случајно сте биле кај него кога бил сам. Важи.

– Сета убава и долгогодишна љубов започна со пријателство.

– Да беше обратна ситуацијата, тој повеќе немаше да те контактира освен за секс и одвреме-навреме да глуми татко, во случај да имаш 35+. Воопшто не романтично. Но, кој ќе се согласи да биде черга, има своја вина , се некои од коментарите.