Рамафоса ќе посредува во мирот меѓу Украина и Русија

– Јужноафриканскиот претседател  Сирил Рамафоса денеска најави Јужнофриканска Република сака да посредува во мировните преговори помеѓу Русија и Украина.

Рамафоса е во посета на Полска во рамките на африканската мисија за потенцијалниот мировен план помеѓу Русија и Украина.

Предвидено е Рамафоса утре во Украина да се сретне со претседателот Володимир Зеленски, а в сабота во Санкт Петербург со рускиот претседател Владимир Путин.