Редовно годишно собрание на МАНУ

0

Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) денеска ќе одржи редовно годишно собрание.

Како што е најавено, на седницата обраќање ќе има претседателот на МАНУ, академик Љупчо Коцарев на тема „Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) во 2022 година и предизвици на МАНУ и на земјава во претстојниот период, а пред сѐ во 2023 година“.

Во тие рамки ќе бидат презентирани остварената работа на МАНУ во текот на минатата година, како и планираните активности на Академијата во 2023 година.