Реконструкција на неколку булевари во Кавадарци 

Со привршување на првата делница, се преминува на реконструкција на втората делница од проектот на КФВ банка во Кавадарци, што ги опфаќа булеварите „Македонија“, „Никола Минчев“ и „Цветан Димов“. За ова попладнево информираа од кабинетот на кавадаречкиот градоначалник Митко Јанчев. 

– Денеска на булеварот „Македонија“ се започна со монтажа на атмосферска канализација во должина по целиот булевар со Ф 1.200 цевки од 600 метри. Изведувач на работите е компанијата „Жикол“, соопштија од градоначалничкиот кабинет. 

Оттаму нагласија дека континуирано, како во урбаните, така и во руралните месни заедници, се изведуваат проекти од комуналната сфера.