Ретроградниот Меркур започна: Животот ќе им биде пекол на овие четири знаци

Започна астролошки најпредизвикувачкиот период од годината – ретеограден Меркур. Овој период, кој ќе трае до 25 април, е познат по својата способност да внесе хаос во комуникацијата, врските и финансиите, но некои хороскопски знаци посилно од другите ќе го почувствуваат неговото влијание.

Овен

Како домаќин на ретроградниот Меркур, Овенот ќе почувствува директно влијание. Очекувајте недоразбирања и фрустрации во комуникацијата, кои можат да доведат до конфликти во личните и професионалните односи. Се советува двојно да ги проверите сите информации и да бидете трпеливи во разговорот.

Рак

За Раковите овој период може да донесе предизвици во домот и во семејните односи. Може да се појават стари несогласувања, кои ќе бараат ваше внимание и решавање. Клучот е во отворената и искрена комуникација, без претпоставки.

Вага

За Вагите, ретроградниот Меркур во Овен може да влијае на партнерствата, било да се тоа деловни или љубовни врски. Недоразбирањата и одложувањата можат да создадат напнатост, па затоа е важно да останете смирени и да не донесувате избрзани одлуки.

Јарец

Јарците ги очекуваат предизвици во кариерата. Проектот на кој работите може да доживее неочекувани пресврти или падови. Комуникацијата со претпоставените и колегите ќе бара дополнително внимание. Останете организирани и подготвени за промени во плановите.

За сите хороскопски знаци, од клучно значење е да се запамети дека ретроградниот Меркур не е само период на предизвик, туку и можност за преиспитување и исправање на грешките од минатото. Ова може да биде време на интензивен личен раст ако се фокусирате на внатрешната работа наместо да се борите со надворешните околности.

Совети за преживување на ретрограден Меркур во Овен:

  • Проверете ги двапати сите комуникации и планови за патување.
  • Избегнувајте потпишување важни договори или започнување нови проекти.
  • Бидете трпеливи во вашите интеракции со другите и бидете подготвени на компромис.
  • Искористете го овој период за да ги решите нерешените прашања од минатото.

Додека се движиме низ овој турбулентен период, запомнете дека секој ретрограден циклус со себе носи лекции и можности за раст. Прифатете ги предизвиците со отвореност и подготвеност за учење и можеби ќе бидете изненадени од позитивниот исход што ве очекува на крајот на оваа астролошка бура.