Родителите на малото дете кое се задавило со јаболко во градинката плаќале по 360 евра месечно: Работела без дозвола

Детето починало во вторникот во болница, откако лекарите пет дена се бореле да го спасат

Родителите на 18-месечното момче, кое почина во болница откако се задавило во јаболко во градинка во приватна градинка во Романија , плаќале на градинката 360 евра месечно.

Се покажа дека се работи за градинка која нема лиценца и затоа не е акредитирана. Ден по трагедијата, градинката во областа Бихор е затворена.

Детето починало во вторникот во болница, откако лекарите пет дена се бореле да го спасат.

Детето било донесено во болница на 18 јануари откако парче јаболко му паднало во душникот во градинката. Детето останало без кислород и лекарите морале да го реанимираат по пристигнувањето на местото на настанот.

Од болницата изјавија дека детето цело време било во длабока кома, прикачено на машини

Момчето останало 6 минути без кислород?

Лекарите велат дека детето било лишено од кислород многу долго, веројатно повеќе од шест минути, што предизвикало мозочна смрт.

Од белите дробови му извадиле парче од јаболкото во кое детето се задавило.

Детето било донесено во болница 18 минути по инцидентот, но лекарите имале потешкотии да извадат парче јаболко од толку мало тело.

Полицијата која ја води истрагата против непознато лице поднесе пријава за убиство од небрежност.