Само пет проценти од луѓето можат да ја забележат четвртата личност на сликата: Дали сте меѓу нив?

Оваа оптичка илузија бара активност на сите сетила.

Оптичките илузии покажуваат многу наши квалитети, а меѓу нив дефинитивно се брзината, моќта на перцепција, снаодливоста.

На сликата пред вас ќе видите тројца мажи како работат, двајца од нив сечат гранки, додека третиот е на земја, покрај стеблото.

Црно-белата илустрација крие и четврто лице, а прашање е дали можете да го забележите за помалку од пет секунди и со тоа да го поместите постигнатиот рекорд.

Можеби изгледа збунувачки, но четвртата личност е таму. Како мала помош, нека ви служи можноста за ротирање на фотографијата, проверете ги хоризонталните и вертикалните можности.

Дали успевате?

Мала помош, четвртиот лик е точно во центарот на сликата.

Доколку не сте успеале, погледнете го решението подолу.