СЕ БИЛО ЛАГА?! Она што со месеци се веруваше за патниците на подморницата Титан се покажало ЛАЖНО: Откриени ШОКАНТНИ ДЕТАЛИ

Федерален тим истражители „не нашол докази“ дека петте патници на фаталната подморница „Титан“ на 18 јуни 2023 година биле свесни за претстојната експлозија, пишува „Њујорк тајмс“. Транскриптот, кој започна да циркулира на интернет само неколку дена откако подморницата исчезна во Атлантскиот океан, прикажува детална временска рамка за наводните настани и разговори кои доведоа до имплозијата.

„Убеден сум дека тоа е лажен препис. Измислен е“, рекол капетанот Џејсон Нојбауер, пензиониран ветеран од крајбрежната стража на САД, кој започна истрага за експлозијата минатиот јуни и претседател на Истражниот комитет на Маринскиот корпус.

„Некој го направи тоа доволно добро за да биде убедливо“

Транскриптот што кружи на Интернет по исчезнувањето на Титан сугерира дека патниците на подморницата го предупредиле нивниот брод за аларми што се вклучиле во бродот непосредно пред експлозијата. Но, федералните истражители добија записи за реалните комуникации помеѓу подморницата и мајчиниот брод Полар принц, што очигледно ја побива точноста на виралниот транскрипт, пишува People.

„Некој го направи тоа доволно добро за да биде убедливо“ рече Нојбаер.

Американската крајбрежна стража сè уште не одговорила на барањето за коментар, според People.