Се сеќавате ли на малиот Кан од серијата „1001 ноќ“: Еве како изгледа денес (ФОТО)

0

Илјада и една ноќ е турска телевизиска серија која се емитуваше од 2006 до 2009 година. Серијата е сместена во Истанбул, Турција. Главните улоги ги толкуваат Халит Ергенч, Бергузар Корел, Тарду Флордун и Џејда Дувенчи.

Малиот Кан, Ефе Цинар, беше телевизиска ѕвезда откако ја играше улогата на синот на Шехерзада, кој боледува од леукемија. По смртта на нејзиниот сопруг, Шехерзада се вработува во градежна компанија, каде што го запознава Онур.

Откако дознал дека треба да собере поголема сума пари за лекот за синот, се согласува на се само за да го спаси синот.

Ефе денес има 21 година. Тој ги стопи срцата на многу гледачи, се повлече од актерството и го чува својот живот подалеку од очите на јавноста.