Скандал во болница: “Украле” мртов маж, земале 160 евра!

Братот на починатиот вели дека повеќе не очекува да се најдат парите

Дека ништо не им е свето на крадците покажува и случајот што се случи во Клиничкиот центар на Универзитетот во Сараево (КЦУС), каде од мртов човек биле украдени пари, пишува Аваз.

Кражбата се случила на Клиниката за абдоминална хирургија, медицинскиот персонал случајот го пријавил во полиција, а сторителот се уште не е откриен. На уредниците на Дневни аваз им се обрати Ж. Ј.кој рекол дека на 22 септември на Клиниката за абдоминална хирургија починал неговиот брат З.К.

– Мојот брат беше украден и ограбен во ноќта меѓу 22 и 23 септември. Му биле украдени 312 КМ (околу 160 евра). Таа сума била наведена во записникот од смената во КЦУС што работела таа вечер, а утрото смената повикала полиција бидејќи немало пари – изјави Ж. Ј.

Министерството за внатрешни работи на кантонот Сараево потврди дека кражбата била пријавена во полициската управа Центар Сараево.

– Направија забелешка, но што добиваме од тоа, никој не презеде чекори за да открие кој го направил тоа. Знам дека нема ништо од тие пари, но сакам да ги предупредам другите дека се случуваат такви работи – изјави Ж. Ј.