СКАНДАЛ: Поштар ограбил пензионери, украл повеќе од половина милион за осум дена

Поштарот од Србија, Пријепоље е уапсен поради кражба на пари од пензионери

Припадници на Одделот за антикорупција на УКП, а по наредба на Вишото јавно обвинителство на Специјалното одделение за сузбивање на корупцијата во Краљево, го уапсија М.Т.(36) од Пријепоље, работник во ЈП „Пошта Србија“ – Регионална работна единица „Ужице, Шабац, Ваљево“.

Тој е осомничен за проневера на паритекоја му била доверена за да ја исплати пензијата. Сега тој е осомничен за проневера.

Се сомнева дека М.Т од 12 до 20 јуни годинава присвоил средства што му биле доверени заради исплата на пензии на корисници и откуп на поштенски пратки и со тоа се стекнал со противправна финансиска корист, оштетувајќи го ЈП „Пошта Србија“ – Подрачна работна единица „Ужице, Шабац, Ваљево“ за околу 513.000 динари.

Осомничениот со кривична пријава е изведен во надлежното обвинителство.