СПАСУВАЧИТЕ НЕ МОЖАТ ДА ДОЈДАТ ДО МЕСТОТО НА НЕСРЕЌА НА ИРАНСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ: Снимка од Храмот кружи низ светот!

Потрагата по иранскиот претседател Ибрахим Раиси трае веќе два и пол часа и засега нема индикации дека шефот на државата е жив.

Видеата на иранската државна телевизија , на кои се прикажуваат молитвите на Иранците во храмот Имам Реза, додека тие се загрижени за судбината на нивниот претседател, набрзо го обиколија светот .

Потсетуваме, претседателот на Иран, Ибрахим Раиси, се враќал од церемонијата на отворање брана на границата меѓу Иран и Азербејџан, а потоа неговиот хеликоптер наводно се урнал при слетувањето во регионот Варзакан, на 600 километри од Техеран .

Иранската делегација патувала со три хеликоптери.

Другите два авиони со министрите пристигнале безбедно на нивната дестинација.

Најмалку 40 тимови за брз одговор го бараат хеликоптерот на иранскиот претседател .

Нема детални информации за локацијата и состојбата на претседателскиот хеликоптер. Последната точка каде што работел хеликоптерот ГПС била во близина на рудникот за бакар Сангун, јавува Прес ТВ.